Ne Aramistiniz

Pages

HOLLANDA VIZESI NERDEN ALINIR

30 Kasım 2013 Cumartesi

Hollanda vizesi nereden alınır?

Hollanda Konsolosluklarından veya Özel yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından sağlanabilir.

Vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Pasaportunuzun yıpranmamış olması bir avantajdır. Yıpranmış pasaportla vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilme ihtimaliniz vardır. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportunuz varsa vize başvurusu öncesi pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.

Pasaport geçerlilik süresinin, vize almak için yaptığınız başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına dikkat etmelisiniz.
Başvurunuzu yaparken, belgelerinizin doğru ve eksiksiz olması gerekir.
Not : Sahte belgelerle vize başvurusu yapmak yasalara göre suçtur.

Kimler vize alamaz?
İşsiz iseniz veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değilseniz ya da teminat olarak gösterebileceğiniz, banka hesabı gibi, vize almak istdiğinizde potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize işlemlerini başarılı bir şekilde bitirme şansınız oldukça düşüktür.
Böyle bir durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Çünkü bazı ülkeler bir ülkeden (örneğin; Türkiye'den) yapılan vize başvurularındaki ret oranını (örneğin % 3 ün üzerinde olması durumunda ) göz önünde bulundurarak, bu ülkeyi göç açısından riskli ülkeler arasında kabul etmekte ve söz konusu ülkeye yönelik vize koşullarını daha sıkı kurallara bağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder