Ne Aramistiniz

Pages

Türkiye 33. üye ülke olarak Asya İşbirliği Diyaloğu Bakanlar Toplantısı’na ilk kez katıldı

30 Kasım 2013 Cumartesi

Türkiye 33. üye ülke olarak Asya İşbirliği Diyaloğu Bakanlar Toplantısı’na ilk kez katıldı
Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu 25 Kasım 2013 tarihinde “Asya Turizmini Geliştirilmesi” temasıyla Manama’da gerçekleştirilen 12. Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Türkiye’nin Eylül 2013’te üye olmasının ardından düzenlenen ilk AİD Bakanlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Davutoğlu, üye ülke olarak Türkiye’yi AİD Bakanlar Toplantısı’nda ilk kez temsil etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Asya’nın yükselişinin 21. yüzyılı tanımlayan unsurlardan biri olduğuna işaret eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Asya-Pasifik bölgesinin artan önemi ışığında, Türkiye’nin mümkün olan her alanda bölgeye açılıma yönelik politikaları uygulamaya koyduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin AİD’i Doğu Asya’dan Güneydoğu Asya’ya, Batı Asya’dan Orta Asya’ya kadar tüm Asya’yı içeren kapsamlı bir üyelikle gelişen bir platform olarak gördüğünü ve AİD’in Asya ülkeleri arasında karşılıklı bağımlılığının teşvik edilmesi, Asya’daki ticaret ve mali piyasaların genişletilmesi gibi temel hedeflerinin kıtanın genelinde izlenmeye değer olduğuna inandığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu bağlamda Türkiye’nin enerji konularında olduğu kadar özellikle bölgesel bağlantılar ve farklı ulaşım güzergahları konularında katkı sağlamaya istekli olduğunu ifadeyle bazı somut projeler hakkında görüşlerini paylaştı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bakanlar Toplantısının temasına atıfta bulunarak, Türkiye’nin dünyada 7. büyük turizm duraklarından biri olarak tecrübelerini paylaşmaya ve bu alanda AİD çerçevesinde devam eden işbirliği çabalarına katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu AİD ülkeleriyle kültür, eğitim ve terörizm alanlarında yürütülen işbirliğinin öneminin altını çizdi ve Türkiye’nin terörist faaliyetlerin önlenmesi ve bastırılması yönelik birlikte çalışılması ile medeniyetler arasındaki diyalogun geliştirilmesi ve mutabakatın genişletilmesi yönündeki çabaların devam ettirilmesi konularında AİD’in üye ülkelere yaptığı çağrıyı memnuniyetle karşıladığına işaret etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu sözlerini Türkiye’nin 33. üye ülke olarak AİD ülkeleriyle işbirliği ve ilişkilerini daha da geliştirme yönündeki kararlılığının altını çizerek sonlandırdı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun AİD Bakanlar Toplantısında Yaptığı Konuşma 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder